Jessica Lange | Your Best and only Hungarian fansite about Jessica ♥
Elsőszám  Rajongói Oldal Jessicáról
Jessica Lange
Jessica Phyllis Lange 1949. ÁPRILIS 20-án született Cloquet-ben. 1982-ben megalapította saját produkciós cégét, a FAR WEST PICTUREST. A 80-as években számos filmben szerepelt. Ezek közül a legfontosabb az ARANYOSKÁM című film, amiért 1983-ban OSCAR-DÍJat és GOLDEN GLOBE-DÍJat is kapott Legjobb női mellékszereplő kategóriában. A 90-es években volt a legaktívabb, szinte minden évben szerepelt filmben. 1994-es Kék ég című filmben nyújtott alakításáért megkapta karrierje második OSCAR-DÍJát Legjobb női főszereplő kategóriában. 2011-től kezdve a sorozatok világába is becsatlakozott, nagy népszerűséget szerezve magának. Ryan Murphy kérésére elvállalta az amerikai FX csatorna debütáló sorozatának, az AMERIKAI HORROR STORY-nak egyik főszerepét. Az első évadot követően visszatért 4 évadon át, mint a sorozat egyik főszereplője.

Munkálatok

The Secret Life Of The Lonely Doll
Szerep: TBA
Műfaj: életrajzi dráma
Megjelenés: TBA
Előzetes |
 ImDB

Feud
Mini sorozat
Szerep: Joan Crawford
Műfaj: életrajzi dráma
Megjelenés: 2017.03.05 USA
Előzetes |
ImDB

Wild Oats
Szerep: Maddie
Műfaj: vígjáték, dráma
Megjelenés: 2016.09.16. USA
Előzetes |
ImDB

Long Day's Journey into Night
Színház
Hol: The American Airlines Theatre (Broadway)

Szerep: Mary Tyrone
Műfaj: dráma
Évad kezdés: 2016.04.28. New York
Bemutató

Horacle&Pete
Mini Sorozat
Szerep: Marsha
Műfaj: komédia, dráma
Megjelenés: 2016.01.30. USA
Előzetes |
 ImDB

Amerikai Horror Story
(4. Évad - Rémségek Cirkusza)
Szerep: Elsa Mars
Műfaj: horror, thriller, dráma
Megjelenés: 2015 USA

ElőzetesImDb

Hazárdjáték
Szerep: Roberta
Műfaj: krimi, thriller, dráma
Megjelenés: 2015.08.26. HUN

ElőzetesImDB

 
current gif

 
Család

 
Elit

Képtalálat a következőre: „sophia bush 2016 photoshoot”Képtalálat a következőre: „charli xcx”Képtalálat a következőre: „charisma carpenter”Kapcsolódó kép
Képtalálat a következőre: „suits series”Képtalálat a következőre: „the originals klaus”Képtalálat a következőre: „elizabeth olsen”
Kapcsolódó kép

2 SZABAD HELY!

Feltételek/Lekerültem?

 
Társalgó

Egy szerkesztő van az oldalon Jenny, kérlek így szólíts. Cserét itt kérhetsz. Ne káromkodj és kérlek ne hirdess, még burkoltan sem. (Segitség: az oldalad/mailod címét a Your Profil ikon alatt tudod beállítani a könnyebb elérés érdekében.)

 
Spotlight

 
Információ

Kezdés: 2016.12.29.
Szerkesztő: Jenny
Téma: Jessica Lange
Sablonok: X ; X ; X
Host: G-portal, So Sugary
E-mail: @

A jessicalange.gp kizárólag egy rajongói oldal, nem áll kapcsolatban a színésznővel és hozzátartozóival. Azért jött létre, hogy legyen egy biztos magyar forrása is a rajongóknak. Amit itt találsz minden saját írás, fordítás, ami nem azt természetesen feltüntetem.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

Karrier 1970-\\\'80s

1970-es évek

Lange szakmailag debütált az 1976-os King Kng c. filmben. Annak ellenére, hogy a box office sikert hozzott - ez lett az 5. legnagyobb bevételt hozó film 19766-ban - a filmet és az ő teljesítményét széles körben lehúzták. Azonban a híres filmkritikus Pauline Kael dicsérte és azt mondta: " A filmben amit Jessica Lange életrekeltett az gyors mégis álmodozó képregény stílusú volt. Nagy és széles homlokkal rendelkezik és világos átlátható szemű mint Carole Lombard a My Man Godfrey-ben és olyan buta, hogy a közönség nevet és nyög egyszerre, ilyennek hozta a karaktert, és amikor Lange azt mondta nekik, hogy rajtuk tartja a szemét, és te szeretted őt mint ahogy az emberek szerették Lombardot" Jessica megnyerte az1976-ban a Golden Globe díjat az Év új sztárja kategóriában. Kedvence maradt Kael-nek, aki később úgy nyilatkozott róla, hogy " Van egy olyan arcszerkezete, hogy a kamera vágyik rá, és tehetséges is."

Lange megnyerte a 1976 Golden Globe-díj a New Star of the Year. Ő maradna kedvence Kael, aki később comment "Van egy arc szerkezete, hogy a kamera vágyik, és ő tehetsége is."

A '70-es évek végén Bob Fosse kereste meg Lange kisasszonyt az ‘Angel of Death’ egy részével, amit kifejezetten az ő részére írt egy félig önéletrajzi filmben, az All That Jazz 1979-ben.

1980-as évek

A '80-as évek elején szerepet kapott a How to Beat the High Cost of Living (Hogyan legyünk milliomosok) 1980-as filmben, olyan  főszereplőkkel mint Jane Curtin és Susan Saint James, de többnyire negatív véleményt kapott ezért gyorsan eltűnt a mozikból. Egy évvel később Bob Rafelson rendezővel vették fel a kapcsolatot a következő projektjével kapcsolatban amin éppen dolgozott Jack Nicholsonnal. A film címe Irány délre volt, amire Lange felvételizett. Többszöri meghallgatások után Rafaelson felajánlotta neki a főszerepet Nicholsonnal az oldalán 'A postás mindig kétszer csenget' c. remake-re, amit el is fogadott. Bár a film vegyes kritikákat kapott, Jessica teljesítményét széles körben dicsérték.

Ezen film készítése közben Graeme Clifford rájött, hogy megtalálta a következő filmjéne főszereplő nőjét Lange személyében. Ez volt az első filmje mint rendező, az életrajzi Frances Farmer főhősnővel, aki kiábrándult Hollywoodból és a kaotikus családi háttere vezette előre egy tragikus útra. A forgatás 1982-ben kezdődött, a film címe pedig Frances, ahol együtt játszott Kim Stanley és Sam Sephard-al. Lange egy fárasztó élményként élte meg a forgatókönyvet, ahogy olvasta jelenetről jelenetre, ami nagyon mély és gyakran átfedéses volt a saját életével kapcsolatban, így jól tudott azonosulni Farmes életével, amit a szerepe megkívánt. A forgatások végére fizikailag és mentálisan is kimerült, ami miatt úgy döntött, hogy megfogadja munkatársa Stanley tanácsát és 'valami könnyű' szerepet vállal el, ez lett az 1982-es Aranyoskám c. film.
 
1982-ben Lange lett az első olyan színésznő 40 év alatt, aki két Oscar jelölést is kapott ugyanabban az évben, az egyiket Frances szerepe miatt, a másikat pedig az Aranyoskámban nyújtott alakításért, amit meg is nyert a Legjobb női mellékszereplő kategóriában, ami a második legnagyobb bevételt hozó film is lett 1982-ben, sőt további 9 Oscar-jelölést is hozott a rendezőnek, valamint Lange megnyerte a filmben nyujtott teljesítménye végett a Golden Globe, National Society of Film Critics, a New York Film Critics Circle, a Boston Society of Film Critics és a Kansas City Film Critics Circle díjakat is. Abban az évben elnyerte a Legjobb színésznő díjat a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon a Frances-ban nyújtott teljesítményéért is.
 
Lange és a következő producere ismét Shepard mellé sodorta az 1984-es Farmerek között c. filmben, aminek középpontjában egy családot ábrázol a gazdasági válság közepén. Teljesítménye Oscar és Golden Globe jelölést hozott mint Legjobb színésznő. Ugyan ebben az évben debütált  mint Maggie a macska főszereplésével Tommy Lee Jones-al a CBS Playhouse sorozatával a Cat on a Hot Tin Roof-ban. A következő évben tanúskodott az  Egyesült Államok kongresszusa nevében a Democratic House Task Force on Agriculture hivatalában Jane Fonda és Sissy Spacek mellett, akik később szomszédok lettek és összebarátkoztak.

1985-ben egy legendás country énekest ábrázolt Patsy Cline-t, a rendező  Karel Reisz életrajzi filmjében aminek a címe Sweet Dreams. Szereposztásban még Ed Harris,  Ann Wedgeworth és John Goodman. Jelölték negyedik alkalommal is az Oscarra és a  National Board of Review Award-ra Legjobb színésznő kategóriában valamint a Nemzeti Társasága Filmkritikusok díját a legjobb női főszereplő kategóriában. Több interjúban is Meryl Streep kijelentette, hogy "könyörgött" Reisz-nek Cline szerepéért, aki 1981-ben A francia hadnagy szeretőjét készítette vele, de az első választása mindig is Lange volt. Streep szintén nagyon dicsérte Lange teljesítményét, túlságosan szépnek hívta és azt mondta " nem tudtam elképzelni, hogy ilyen jóvá és közelivé vált a karakter amilyenné Jessica tette, hiszen olyan csodálatosan szerepelt benne"
 
Lange filmjei egészen a '80-as évek közepéig olyanok voltak mint a Crimes of the Heart (1986), Far North (1988) és az Everybody’s All-American (1989), többnyire alacsony költségvetésű és profilú filmek, bár őt gyakran különválasztották, és dicsérték a munkáját. 1989-ben Ann szerepét játszotta a Music Box-ban, amit Joe Eszterhas írt. Lange egy magyar ügyvédet játszott, aki az apját védte a náci háborús bűnök miatt. Ez a teljesítménye meghozta neki az ötödik Oscar jelölést és a hatodik Golden Globe jelölést mint a Legjobb színésznő.

 

Brutal Wonderland~ Álarcoshölgy blogja. #kritika #graphics #cikkek #filmek #webkritika #érdekességet katt katt    *****    Meg van írva a csillagokban    *****    ketkes.com    *****    húsvéti receptek, ételek, sütemények    *****    Húsvéti receptek    *****    LUCY HALE MAGYARORSZÁG - ISMERD MEG A HAZUG CSAJOK TÁRSASÁGÁNAK FÕSZEREPLÕJÉT, ARIÁT - LUCY HALE MAGYARORSZÁG    *****    citylifebygirl - városi élet egy lánytól - blog és extra    *****    NaNoWriMo - avagy hogyan írok meg 1 hónap alatt 1 könyvet? Nézz be, és megtudod! :) Még sok más írásom is vár! :)    *****    Leighton Meester - Tudj meg te is mindent a Gossip Girl sikeres színésznõjérõl - Leighton Meester - Interjúk - Cikkek -    *****    Aktív szerepjáték várja folyamatosan az érdeklõdõket! SZEREPJÁTÉK!    *****    citylifebygirl - városi élet egy lánytól - blog és extra    *****    Élõ asztrológiai tanácsadás a SKYPE-on, BECSÜLET KASSZÁS alapon. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    "Kedves naplóm... a mai nap más lesz. Ma van az a nap, amikor újra élni fogok." Elena    *****    "- Kell lennie valaminek, amit nem vettünk észre. - Nem. Katherine gyõzött. Hosszú játékot játszott és végül nyert."    *****    "You are my always. And i just want the chance to be yours" A Zöld Íjász imádott álompárja! Ha te is imádod õket katt!    *****    NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ! NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ! NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ!NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ!    *****    NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ! NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ! NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ!NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ!    *****    Megátkozott világ - keresd a Wattpad-en! -- Megátkozott világ - keresd a Wattpad-en! --Megátkozott világ    *****    Sziasztok! Folyamatosan frissül a történetem a Wattpaden. Témája a zombi apokalipszis. Örülnék, ha beleolvasnál! :)    *****    INGYENES ASZTRO-suli, bármikor elkezdheted, a tanulásodban segítelek! Légy a magad asztrológusa!